Eerste weekend bangkok...echt heel gaaf!
Door: Sjef
Blijf op de hoogte en volg Sjef
10 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
Mijn eerste weekendje Bangkok (BKK) zit er op…wat een fantastische stad!!!
Nadat ik woensdagochtend hier ben aangekomen heb ik de eerste twee dagen eerst een beetje bijgekomen van de jetlag en wat zaken hier geregeld op de universiteit. Op vrijdagochtend is hier een studiegenoot (Jonas van Binsbergen) van de UvT ook aangekomen (was al afgesproken). Hij gaat hier 5 weken door het land trekken om daarna door te reizen naar Sydney, waar hij een semester gaat studeren aan de uni....mooie gelegenheid om zo de stad een beetje te leren kennen met 2 personen.
Vrijdag ochtend zijn we eerst naar het hoogste gebouw van Thailand (Balyoke II tower) gegaan. Dit gebouw heeft 84 verdiepingen en is 309 meter hoog… daar krijg je natuurlijk een super mooie indruk van deze megagrote stad. Het uitzicht was heel bijzonder, ’t was alleen een beetje jammer dat er wat smog boven de stad hing, daardoor kon je niet eens zien waar de stad eindigt…zo groot is t hier allemaal!! Op al die hotels zag je super goed de zwembaden, tennisbanen en helikopterplatformen.
Daarna hebben we ook nog het Jim Thompson huis bezocht, dat is het allerlaatste teakhouten huis dat intact is gebleven. Jim Thompson was een oud CIA agent van de VS voordat hij zich tot een machtige zijdehandelaar ontpopte in Zuid-oost Azië. Dit museum/huis was best wel mooi om te zien. Vrijdagavond even lekker gegeten in een visrestaurantje op Sukhumvit Road, dit is een levendig uitgaansdistrict…gewoon even met de tuktuk door de verkeersjungle heen, kost echt niks hier in BKK….er rijden hier wel zo ontzettend veel taxi’s en tuktuks rond, je wordt er bijna gek van. Over stoppen ze voor je en roepen ze om met hun mee te gaan. ’S Avonds ook nog goed op stap geweest in verschillende barren en kroegen…conclusie: er wordt hier echt overal Heineken geschonken dus dan wordt t altijd gezellig hè. Was echt een mooie dag, veel gezien en hele dag rondgecrost met zo’n tuktuk….soms denk je echt dat je ongelukken maakt maar die gasten kunnen echt goed rijden, enigste nadeel van de tuktuk is dat je in de uitlaatgassen zit.
Op zaterdag vroeg opgestaan en alle belangrijkste toeristische attracties van BKK gedaan welke zich bevinden in ’t oude centrum. Als eerste hebben we het Wat Phra Kaew bezocht. Een ‘Wat’ is een tempel. Echt super mooi Boedhistische tempels die met goud zijn bedekt…echt blingbling aan je ogen....is echt heel mooi om te zien, jammer dat er alleen zoveel toeristen van over de hele wereld rondlopen, ook veel NL’ers dus.
Naast ’t Wat Phra Kaew ligt het Grand Palce. Dit is het paleis van de Thaise koninklijke familie, wederom mooi om te zien en ook weer super druk met toeristen. Daarna lekker gegeten op zo’n marktje waar al die mensen eten klaar maken op straat….je denkt echt dat je er ziek van wordt, maar niks is minder waar. Ik ben er (nog) niet ziek van geworden, voor een goed bord eten betaal je nog geen euri. Ook hier weer mensen die toeristen proberen te lokken om iets van ze te kopen (zonnebrillen, eten enzenz).
Daarna een boottocht gemaakt over de rivier de Chao Phraya River. Echt heel apart in zo’n long-tail boat. Met zijn tweeën wordt je dan 2 uur rondgevaren over allerlei kanaaltjes (klongs). Je weet echt niet wat je meemaakt en allemaal ziet….echte krotjes waar mensen wonen en ook allerlei mensen die met hun bootje rondvaren en dingen proberen te verkopen (snoep, troep, bier, frisdrank, eten enz). Ook allemaal kinderen die van die bruggen afspringen terwijl ik ook gewoon waterslangen zag rondzwemmen!! Op een gegeven moment ook nog in een ‘snake farm’geweest. Echt gaaf hier, kreeg volgens mij zo’n grote python van 3 meter om mn nek heen gelegd…mooie msn foto volgens mij. Daarna weer ’t bootje in met onze gezellige oude Thaise gids met zn super scheef gebitje. Toen ook nog eventjes tijdens die boottocht naar de ’Temple of Dawn’ geweest…ook weer zo’n super hoge tempel die net naast de rivier gelegen is…weer heel veel toeristen!!
Toen de boottocht voorbij (super bruin geworden natuurlijk) was zijn we naar het ‘Wat Po’ gegaan….dit is op korte loopafstand in t oude centrum. In dit monument bevindt zich de grootste liggende gouden Boeddha beeld (43 meter lang) van Thailand…ook weer erg mooi en druk bezocht.
Na al deze mooie dingen te hebben bezocht kwam ’t mooiste van de hele dag, Khao San Road. Dit is de backpakkersstraat van Bangkok vol met muziek en neonverlichting…heel veel guesthouses, eet/drinktentjes, kraampjes waar van alles te koop is, maar vooral een gezellige sfeer. Ze verkopen hier van echt van alles waar wij in NL dik geld voor betalen en hier ligt ’t bijna voor noppes. Allemaal nagemaakt maar wel grappig om te zien…we hebben hier 10 ‘echte’ cd’s gekocht voor 80 bath per stuk (€ 1.60)…mooie Robbie Williams en Coldplay cd’d…echt lachen om een beetje af te pingelen over de prijs. Daarna lekker op stap geweest in deze straat…echt veel leuke mensen/backpakkers ontmoet die overal vandaan komen. Uiteindelijk hebben we de avond afgesloten in ’t Hardrock Café Bangkok dat vlak bij Siam Square ligt waar ik slaap.
Zondag ook weer redelijk vroeg opgestaan om weer een ander wijk in BKK te ontdekken, China Town. We zijn hier met de metro en Sky Train naar toe gegaan…weet nu precies hoe t hier allemaal werkt…echt mooi met die metro hier….itt wat je verwacht is die supermodern. Deze oude wijk zit vol met Chinezen die er hun handeltjes bedrijven, echt super mooi om te zien hoe t er aan toe gaat op deze markten. Daarna eventjes nog paar uurtjes naar Khao San Road gegaan om daar een terrasje te pakken en mensen te kijken…gezellig ff uurtje zitten ouwehoeren met stel Denen…echt hele mooie middag in ’t zonnetje (30 graden) gehad…super mooi om al die backpakkers te zien. Daarna rond een uur of 7 de taxi genomen naar de beruchte wijk Patpong. In deze straat kijk je ook weer je ogen uit….overal marktkramen waar je alle soorten namaak producten kunt kopen….te veel om op te noemen…Ralph Lauren / Lacoste shirts (€2.50), Mont Blanc pennen (€5), Tag Heuer/ Breitling /Rolex (vraagprijs €80,- voor alle geld te duur natuurlijk!!) De marktlui zijn echt heel irritant..ze dwingen je t bijna te kopen. Conclusie hier: veels te veel kleding meegenomen naar Thailand!!
Ook zitten er veel van die hoerententen/bars in deze straat….die pooiers zijn nog irritanter dan die verkopers. Echt overal zie je hier (en ook in de stad) van die oude blanke mannen met een grote bierbuik met zo’n Thaise griet lopen….echt ongelofelijk wat die Thaise vrouwen in zo’n oude vent zien!! Avondje mooi afgesloten in een Engelse pub want maandag ochtend had ik mijn eerste college.
Op maandag ochtend van half 11 tot 12 uur mijn eerste college, was op zich best lachen, we zaten met ongeveer 15 studenten een college te volgen. Heb mijn Amerikaanse docent ff een foto laten nemen, vond ie niet erg!! S’ middags nog even met Jonas naar Sukhumvit Road geweest om daar naar maatpakken te kijken. In deze wijk zitten zo’n 200 à 300 kleermakers die pakken precies op maat maken en precies naar wens (button down, kleur, materiaal, manchetknopen, initialen enzenz..) Jonas heeft hier een op maat gemaakte decadente blouse laten maken met alles er op en eraan voor het lieve sommetje van €12.-. Een ding is dus zeker als ik weer naar NL vlieg is dat ik een paar pakken en hemden laat maken…echt heel mooi. Tailor made pakken kosten hier tussen de 100-150 euro. Daarna eventjes wat gedronken en gegeten en weer naar huis toe. Jonas gaat er morgen vandoor om met de trein naar Cambodja te reizen…ook heel vet natuurlijk.
Binnenkort zet ik wel weer een mooi bericht op deze site over hoe ik t maak in BKK. Heb trouwens ook een nieuw nummer hiero in Thailand…voor degenen die t interessant vinden:
+66 49 150 208 of 049 150 208 (weet niet precies hoe dat werkt met die landcodes)
Ik heb trouwens mijn NL’se nummer ook nog gewoon in gebruik om sms-jes te sturen enzo.
Bedankt voor de leuke reacties, en de gr uit t warme Bangkok (30 graadjes)
Gr Sjef
Foto’s volgen als t goed is
10 Januari 2006 - 08:14
Ruige Raowoao:
Als je de volgende keer geen dubbele windsor doet krijg je een officiele waarschuwing en bij drie x krijg je een thaise massage voor straf.... -
10 Januari 2006 - 09:38
Thomas Verhoog:
Sjefke!
Goed te lezen dat je je zo vermaakt in Bangkok!
Ik wilde even mijn complimenten maken voor de foto in je collegezaal, GEWELDIG!!
Geniet van je tijd daar, ik houd je in de gaten!
Gr. Thomas -
10 Januari 2006 - 10:04
Mirjam:
He sjef mooie foto ook met die dikke slang... die zal wel super tam zijn geweest...(anders zie ik je dat niet doen) Heel leuk verslag! groetjes van je zusje. -
10 Januari 2006 - 11:46
Arno Leeijen:
Hee Sjef,
Leuke foto's jonge! Van die tempels word je nu al ziek zeker? haha. Zo te zien is Bangkok een geweldige stad! Je had het er over om ook nog een klein bezoekje te brengen aan Kuala Lumpur toch? Is zeker aan te raden! KL is iets rijker/luxueuzer/minder backpack. Ik wens je iig veel plezier in het verre oosten en succes met je colleges!!
Arno. -
10 Januari 2006 - 14:08
Loek:
Joo Sjef,
Ziet er echt geweldig uit daar jongen! Als ik die foto's zo zie krijg ik nog meer zin om richting BKK te komen. Ik mail je binnenkort wel!
Veel plezier en succes daar nog !
Groeten,
Loek -
12 Januari 2006 - 09:53
Corrad:
Ziet er goed uit chefke. Vooral die stropdas staat je geweldig.
Keep up the good work! -
12 Januari 2006 - 16:53
Pieter:
Tjoy kwan Sjef!! Wie op de klassefoto is nou jou vriendinnetje?? Je ziet er netjes uit in de klas jonge. Neem voor ons ok mar n koffer kleren mee uit bangkok. Mooi verslag en foto's in ieder geval. Spreek je nog wel. -
12 Januari 2006 - 18:03
Hein Dekkers S.r.:
He Sjef, ziet er goed uit allemaal, ik hoop dat je het naar je zin hebt daar en veel plezier zal beleven, gr. Hein en Rina -
12 Januari 2006 - 19:14
Diana De Wit:
Mooie foto's en een leuk verslag! Moet een geweldige ervaring zijn en waarschijnlijk ga je de komende tijd nog meer meemaken. Veel plezier!
Gr. je steeds dikker wordende nicht -
13 Januari 2006 - 18:09
Jan-willem:
Gaaf land Sjefke! Mooie klasfoto. Heb je in ieder geval een aantal vriendinnen erbij;) Ben benieuwd naar de partypics....
mzzl -
13 Januari 2006 - 18:10
Jan-willem:
gaaf land sjefke! mooie klasfoto. heb je er in ieder geval een aantal vriendinnen erbij;) ben benieuwd naar de partypics....
mzzl -
13 Januari 2006 - 20:59
Werner:
Hey Sjef,
Ik zit samen met Koekie ff je site te bekijken, ziet er netjes uit hoor!! nice pictures...en geniet daar nog lekker en ook van de heineken pilskes!! veel plezier en suc6 daar...Groeten Werner -
14 Januari 2006 - 15:21
Harrie De Wit:
Maak er maar iets moois van Sjefke! -
14 Januari 2006 - 17:21
Stefan:
Beste Sjef. Ik zie dat jouw aanwezigheid de omzet van Heineken in Tailand flink doet toenemen. Noteer bij 9 juni alvast in je agenda dat je dan een feest hebt! Succes daar met de "studie"!!
Groeten van je neef. -
14 Januari 2006 - 20:48
John:
sjef
mooi dat je het zo goed naar je zin hebt daar. pas een beetje op met wie je allemaal omgaat voor je dadelijk met zon thais spulletje thuis komt want ik heb van tuti gehoord dat dat niks is.
groeten
john -
14 Januari 2006 - 22:16
Ineke:
ha die sjef
dat moet een geweldige ervaring zijn
geniet er van
ben er in 1981 samen met Boet geweest was geweldig
de groetjes van ons allemaal -
17 Januari 2006 - 15:48
Marjolein:
He sjef!
Echt supervet man!
Geniet ervan!
En heet die vriend van jou serieus Van binsbergen?! leuk voor jiskefet! -
22 Maart 2024 - 22:36
Gerard Janson :
Beste Sjef,
Voor een speciale HBS-reünie zoek ik Sjef van den Hoogen ( Jozef Wilhelmus Antonius Maria), geb.: 19530513 te Lisse. Ben ij dit ? Laat alsjeblieft iets van je horen ! Alvast bedankt !