Eerste maandje Bangkok zit er al weer bijna op.
Door: Sjef
Blijf op de hoogte en volg Sjef
28 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
Allereerst natuurlijk weer bedankt voor de reacties op het vorige bericht. Ik hoor al enkele geruchten over een 11-stedentocht in Friesland….haha…bij jullie lekker winter en hier is het echt elke dag hetzelfde weer…32 graden en zonnig.
Ik ben nu bijna al weer een maand hier en het is alweer enkele weken geleden sinds mijn laatste update vanuit Bangkok, vandaar weer eens een berichtje.
Op een minuut of 5 lopen van mijn kamer zitten echt 2 ontzettend grote shopping malls met gelukkig een hele goede supermarkt…..de Albert Heijn is er echt niks bij…zo ontzettend luxe en goede boodschappen. Er loopt gewoon iemand met mijn tassen de winkel uit, ideaal toch zo’n winkel. Dus geen 3 keer per dag rijst voor mij, maar ook gewoon een boterham met ham of nutella.
Aangezien ik gewoon netjes mijn colleges volg heb ik buiten het weekendje Koh Samet nog niet echt veel dingen gezien buiten Bangkok. Omdat ik echt hartje centrum zit is het niet zomaar dat je even de stad uit gaat…volgens mij ben je dan alweer anderhalf uur verder ofzo. Alles gaat prima hier met me op de universiteit. De colleges die ik hier volg zijn OK en mijn Thaise medestudenten zijn ook echt wel heel aardig voor me. Op de universiteit zitten nog 3 andere Nederlandse studenten dus af en toe (als ik ze tegenkom) kan ik gewoon eventjes Nederlands praten...haha. Als je Chulalongkorn Universiteit vergelijkt met de UvT zitten er relatief gezien wel heel weinig exchange studenten…op zich wel jammer natuurlijk.
Ben afgelopen week hier nog lekker een paar keer op stap geweest met 2 UvT-ers (Jonas en Arnoud) die hier een maandje aan het backpacken zijn, voordat ze beiden doorvliegen naar Sydney waar zij een semester gaan studeren. Ook zijn er af en toe van die internationale netwerkborrels, dus dat is vaak ook wel eventjes leuk om naar toe te gaan om mensen te leren kennen die hier werken en wonen. Jullie merken het wel, Sjef vermaakt zich goed.
De tegenstellingen zijn wel erg groot hier in Bangkok. Aan de ene kant heb je hier echt veel zwervers en bedelaars maar aan de andere kant staan er ook weer ontzettend luxe hotels, dure shopping malls, luxe autodealers en ontzettend rijke Thaise mensen. Echt soms heel raar als je hier door de stad loopt en met al die dingen wordt geconfronteerd.
Heb voor april en mei ook nog eventjes een paar vliegtickets geboekt naar Singapore en Hong Kong…gewoon een dagje of 4 rondkijken. Die steden liggen op ongeveer 2 uur vliegafstand van Bangkok dus dit leek me wel een mooie gelegenheid om in nog wat meer Aziatische wereldsteden rond te kijken.
Binnenkort zal ik weer een nieuw bericht vanuit Thailand op mijn site plaatsen…nogmaals bedankt voor alle reacties. Dit weekend is het hier Chinees Nieuwjaar en dat wordt groots gevierd hier omdat er ontzettend veel Chinezen wonen in Bangkok. Ik heb ook nog enkele nieuwe foto’s van Bangkok geplaatst, zodat jullie een beetje voorstelling kunnen maken van hoe het er hier in het centrum uitziet.
Groeten Sjef
29 Januari 2006 - 12:47
Loekie:
Joo Sjef. Alles ziet er weer goed uit! Leuk verhaaltje. Echt ongelofelijk bijna van al die tegenstellingen die je ziet. Ben zelf ook benieuwd hoe ik het zal gaan ervaren allemaal. Ik mail je van de week nog wel over de ontwikkelingen!!
Veel plezier en succes nog.
Groeten,
Loek -
30 Januari 2006 - 07:54
Liek:
Hey Sjef,
Je mist Ammerzoden nog niet zo hard zo te lezen. Lijkt me echt een gave stad (ook de shoppingmalls!!). Echt suoper dat je ook nog naar Hong Kong en Singapore gaat!! Veel plezier.
Groeten,
Liek -
30 Januari 2006 - 10:06
Mark:
He Sjef,
zo te lezen vermaak je je wel. Verstandig om ook nog naar Singapore en Hong Kong te gaan, als je dan toch in de buurt bent, haha. Succes met studeren, en maak er een gave tijd van.
Groeten
Mark -
30 Januari 2006 - 17:27
Pieter:
Hey sjef, 't gaat helemaal goed komen met jou daar! Verkeer daar lijkt me wel een puinhoop. Heb je die taise lady's trouwens al hollandse woorden geleerd op jou eigen manier?? Spreek je nog.
Gr. Pieter. -
01 Februari 2006 - 10:13
Jon:
Heeeeeey Sjefke, ziet er allemaal goed uit!! Hoor alleen niets over de taise dames, gaat alles wel goed met je? :D. Njoy!! Groeten Jon -
01 Februari 2006 - 18:18
Hein Sr:
he Sjef, alles goed zie ik wel, mooi man, is er niet een BMW dealer waar ik een paar jaartjes kan werken haha ha vr.gr. hein en veel plezier daar -
03 Februari 2006 - 18:40
Rick:
Tja dan ga ik maar gewoon naar de straat.
Mischien is daar ook wat te doen.
Veel plezier nog daar.
En denk er om he, wel goed eten he jonge.
Groeten -
05 Februari 2006 - 11:40
Thomas:
Dag kerel,
Hoe is het dan?
Op de uvt is het maar een drukke bedoeling. Iets teveel colleges. Zie dat je foto's maar van treinen.... Ik heb in Japan met de Bullet-train gereist, was wel een toffe ervaring!
Sjefke, geniet er nog even van, vooral Hong Kong lijkt me erg gaaf. En koop maar een mooie Breitling in Singapore!
Gr. Thomas -
05 Februari 2006 - 20:06
Henk En Marijke:
Hoi Sjef
Leuk om iedere week je berichtjes te lezen volgens ons is het wel erg leuk daar een hele belevenis voor jou.Bedankt voor je kaart. Nou volgens mij missen ze jou hier naast wel want de auto's worden niet zoveel gepoets als anders dus als je weer thuis komt heb je heel wat in te halen. Voor onze Rick komt het nu ook dichter bij over een week of vier zal hij ongeveer bij jou zijn nu wordt het voor hem ook spannend. Nou Sjef we houden je berichtjes goed bij de groeten uit Ammerooie en we sturen nog wel een berichtje.Henk en Marijke -
09 Februari 2006 - 19:03
Marjolein:
He sjef!
Geniet ervan jongen!
xxx -
09 Februari 2006 - 19:52
Christel:
Eindelijk je website gevonden! Heb me maar meteen aangemeld voor de mailinglist dus zet er maar veel gezellige verhalen op. Heel veel plezier daar en geniet ervan! Maar zo te zien lukt dat wel. Kus Christel -
11 Februari 2006 - 18:06
Pieter:
sjef, t is weekend. waar gaan we vanavond naartoe? Den Bosch of Bangkok? -
15 Februari 2006 - 14:15
Corrad:
Sjef,
Het is wederom erg stil. Alles nog goed kerel? Anders komen we eraan om je bij te staan. -
18 Februari 2006 - 19:40
Max Dekkers:
Ha Sjef !
leuk om te lezen dat je je goed vermaakt. Groet van Max (mooie fotoos trouwens) -
20 Februari 2006 - 13:55
Ineke:
hoi sjef
hier een berichtje van de dulmpies
jij lekker in bangkok wij houden het maar bij het knarrenbal (50 jaar en ouder) waar wij met je pa en ma naar toe zijn geweest was ook gezellig
zo te zien en lezen op de website is het voor jouw geen enkele moeite om dit nog een paar maanden vol te houden geniet er van want je weet je zit eerder op het knarrenbal dan je denkt
groetjes ineke en boet en de groeten van marjolein hans en annemiek